Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Szalay Tamás:

25 éve foglalkozom tánctanítással. Alkotó szerkesztője és tantervírója voltam az Alapfokú táncművészeti oktatás követelményei és tantervi programjának. Rendszeres résztvevője vagyok a táncművészeti fesztiválok és versenyek zsűrijének. 18 évig a pécsi Art Kísérleti Stúdió - Táncszínház művészeti vezetője, koreográfusa, táncosa voltam.

1982 - 2000 között az együttes 33 egész estét betöltő előadást készített. Gyakran dolgoztunk a televízióban is. Két önálló táncfilmet is készítettünk. Rendszeres résztvevői voltunk hazai és külföldi színházi fesztiváloknak, vendégjátékoknak. Munkásságunkat számos szakmai és fesztivál díjjal ismerték el. Megkaptuk a Kiváló Együttes cím Arany fokozatát is.

A pécsi Apáczai Nevelési Központ Művészeti Iskola Táncművészeti Tagozata (1990-2000) és az 1. sz. Általános Iskola Táncművészeti Tagozatának (1991-2000) vezetőjeként hoztam létre a növendékekből az ANK Gyermektáncszínházat. Az együttes 1994-2000 között az egyik legeredményesebb résztvevője volt a hazai táncművészeti versenyeknek, bemutatóknak. (20 db I. díj!!) 1997-ben elnyertük a Kiváló Együttes cím Arany fokozatát. A 90-es években 8 évig tanítottam modelliskolákban, rendeztem és koreografáltam számos divatbemutatót Pécsett és Budapesten. Saját produkcióinkon kívül, számos alkalommal dolgoztam vendégkoreográfusként, előadóként, itthon és külföldön, főként experimentális művek létrehozásánál. 2000-óta a zalaegerszegi Albatrosz Táncegyüttes koreográfusa vagyok, ahol eddig 6 előadást készítettem. A létrejött táncszínházi előadások 2005-ben, és 2006-ban I. díjat nyertek el a hazai fesztiválokon.